آهک ساختمانی چیست
آهک ساختمانی یکی قدیمی ترین مصالح شناخته شده توسط انسان برای ساخت و ساز است. انواع مختلفی از آهک خام و فراوری شده همچون سنگ آهک ، آهک زنده (اکسید کلسیم) ، آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) و آهک کلوخه و پودری و … به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در ساختمان سازی استفاده می شود. آهک ساختمانی را می توان برای تهیه ملات ، شفته ریزی فنداسیون ، ایزوله کردن استخر ، ساخت نما و تولید دیگر مصالح ساختمانی نظیر سیمان ، پودر سنگ ، آجر ماسه آهکی ، بلوک هبلکس و بتن به کار برد. ترکیب پودر سنگ آهک و سیمان هم برای درز گیری استفاده می شود که البته برای درز گیری کاشی و سرامیک باید از سیمان سفید استفاده شود.
آهک ساختمانی از نظر ویژگی های فیزیکی و شیمیایی و همچنین روش فراوری جهت بکار گیری در ساخت و ساز تهیه شده است. این اصطلاح برای اشکال متفاوت آهک مانند آهک پخته شده ، آهک شکفته ، آهک هیدرولیک ، اهک پر کلسیم و یا آهک دولومیتی استفاده می شود. آهک پر کلسیم دارای فرمول کربنات کلسیم است اما آهک دولومیتی (منیزیمی) حاوی مقادیر مختلف منیزیم نیز می باشد.
چرا باید از آهک استفاده کنیم
مصرف آهک ساختمانی مزایای گوناگونی دارد که پیشینیان ما پی به آن برده اند. آهک خاصیت تنفس پذیری داشته و خطر ایجاد رطوبت در اثر بخارات آب را کاهش می دهد. حالت متخلخل آهک با هدایت رطوبت از دیگر مصالح ساختمانی در مقابل نم محافظت می کند. همین ویژگی اهک در برابر رطویت ، نوعی خاصیت خود ترمیمی را نیز در آن فراهم کرده است. چنانچه ترکی در آن ایجاد شود ، با جذب رطوبت ، از خسارت آن می کاهد.
آهک های فراوری شده همچون آهک هیدراته که در ساخت بنا ها استفاده می شود ، به مرور زمان با جذب گاز دی اکسید کربن هوا ، تغییر ماهیت داده و به کربنات کلسیم که نوعی سنگ معدنی بسیار سخت و مستحکم است تبدیل می شود. به دلیل این که در تولید آهک به نسبت تولید سیمان از سوخت کمتری استفاده می گردد ، بنابراین مزیت های محیط زیستی مطلوبی هم دارد.
انواع آهک ساختمانی
1- آهک زنده – آهک پخته شده
آهک زنده نوع خالص شده اهک از طریق انجام عملیات حرارتی بوده و فرمول آن اکسید کلسیم CaO یا اکسید کلسیم منیزیم (تولید شده از دولومیت) است. آهک زنده به صورت کلوخه ای و میکرونیزه تولید شده و به شکل گسترده ای برای تولید دیگر مصالح ساختمانی بخصوص سیمان به کار می رود. این ماده در صورت تماس با آب ، فرایند شیمیایی ایجاد نموده و شکفته می شود.
2- آهک هیدراته – آهک شکفته
آهک هیدراته از شکفته شدن آهک زنده در صورت ترکیب با آب تولید می شود. فرمول شیمیایی آهک شکفته به صورت هیدروکسید کلسیم Ca(OH)2 یا هیدروکسید کلسیم منیزیم (تولید شده از دولومیت) بوده و آهکی بسیار مفید و پر مصرف در بخش ساخت ساز است. این نوع آهک ساختمانی در تولید ملات در ترکیب با ماسه و سیمان بکار می رود. همچنین به علت مقاومت در برابر نفوذ ناپذیری ، جهت جاده سازی در بستر راه استفاده می شود تا مانع از رشد گیاهان ناخواسته شود.
3- آهک چرب
این ترکیب حاوی غلظت بالای کلسیمی است و در صورت تماس با آب ، نسبت به آهک زنده بیشتر شکفته خواهد شد. این ویژگی سبب پوشش دهندگی بالایی می شود به همین خاطر از آن برای شفته کاری ، سفید کاری و نما سازی ساختمان استفاده می کنند. آهک چرب با اسامی دیگری همچون آهک خالص ، کلسیمی یا سفید هم شناخته می شود.
4- آهک هیدورلیک – آهک آبی
سنگ های آهکی حاوی ناخالصی های گوناگونی هستند. برخی از انواع آن دارای مقادیری آلومینا و سلیس می باشند که به دلیل خلوص پایین کلسیمی آن که در حدود 65 تا 75 درصد اکسید کلسیم بوده و مابقی را خاک رس تشکیل می دهد ، به آهک کم مایه معروف است. از پخت این نوع سنگ ها ، نوعی آهک ساختمانی به نام آهک آبی یا هیدرولیک به دست می آید که به لحاظ شیمیایی شباهت زیادی به سیمان پرتلند دارد و به آرامی شکفته می شود. البته نسبت به سیمان دیر تر می گیرد و ملات تهیه شده با آن برای مصارف خاصی بکار می رود.
ویژگی اصلی آهک هیدرولیک این است که تا زمانی که در داخل آب باشد ، سفت نمی شود و دلیل نامگذاری آن نیز همین مطلب است. این ماده با در نظر گرفتن ویژگی ها در سه کلاس دسته بندی می گردد که به شرح زیر است:
آهک غیر هیدرولیکی یا چرب : این ماده از خلوص نسبتا مناسبی برخوردار بوده و تنها هفت و نیم درصد آن را خاک رس تشکیل داده و مابقی آهک خالص است. آهک هیدرولیکی چرب سریعا شکفته شده و به آهک هیدراته تبدیل می شود. مهم ترین کاربرد آن برای سفید کاری دیوار ها است.
آهک نیمه هیدرولیک : میزان خاک رس موجود در آن بیشتر بوده و تا 15 درصد از حجم این ماده را تشکیل می دهد. ملات تهیه شده با آن برای تهیه بتن و شفته ریزی مناسب است.
آهک شدیدا هیدرولیکی : این ماده به علت دارا بودن مقدار زیاد خاک رس که تا 25 درصد حجم آن را تشکیل می دهد ، به مدت طولانی در آب نمی بندد. همین مسئله آن را جهت استفاده در مناطق مرطوب و پر بارش مناسب نموده است.
آهک هیدراته ویژه و آهک هیدراته معمولی به دلیل میزان حفظ آب ، سرعت گرفتن و اکسید های آن مورد توجه هستند. آهک هیدراته معمولی و ویژه چرب برای آستر زنی و اندود کاری ، تهیه ملات و تقویت بتن استفاده می شود. آهک پس از گرفتن متخلخل می شود و مزیت های خاصی دارد. اصولا ترکیب آهک با سیمان خاصیت خمیری به آن داده و انعطاف پذیری و چسبندگی را بهبود می بخشد.
قیمت
قیمت آهک ساختمانی بستگی به زمینه کاربرد و نوع آن دارد. آهکی که برای شفته ریزی ، تهیه ملات ، ترکیب با بتن ، نما سازی ، ساخت آجر و مصالح ساختمانی مختلف بکار می رود از نظر فیزیکی و شیمیایی با هم تفاوت دارند. ممکن است آهک از نوع خام یا فراوری شده ، کلوخه یا پودری ، فله یا کیسه ای باشد. این موارد بر قیمت آهک ساختمانی تاثیر گذار است.
فروش
کارخانه تولید آهک و پودر سنگ پارس شیمی به عنوان بزرگ ترین تولید کننده انواع آهک ، اقدام به فروش آهک ساختمانی و دیگر انواع آهک ، کربنات کلسیم و پودر سنگ می نماید. بهترین و با کیفیت ترین سنگ آهک ، آهک زنده ، آهک هیدراته ، آهک کلوخه و پودری در بسته بندی های مختلف جهت مصارف داخلی و یا با کیفیت و مجوزات صادراتی با ارزان ترین قیمت در این مجموعه تولید می شود. جهت اخذ اطلاعات بیشتر و یا خرید آهک ساختمانی با بخش بازرگانی پارس شیمی تماس حاصل نمایید.
با سلام و احترام ایا آهک قابلیت تزریق شدن در دریک ترک و یا مجرای تو خالی را دارد تا آن را پر کرده وازنشست سازه جلو گیری نماید؟باتشکر